Do Brna za poznáním

Dne 8. 6. 2023 jsme se ještě s 9. třídou vydali do našeho krajského města. Nejprve jsme prošli kolem Janáčkovo divadla a prohlédli si zajímavé sochy před budovou Správního soudu, a potom jsme kolem kostela sv. Jakuba zamířili na náměstí Svobody. Tady jsme se rozdělili.

My osmáci jsme nejprve vyrazili na hrad Špilberk a v exteriéru hradu jsme si zahráli pátrací hru Poznej Špilberk. Luštili jsme zašifrovaná hesla a postupně odhalili 5 osudových kapitol příběhu hradu Špilberku. Dozvěděli jsme se, jak se Špilberk proměňoval a k čemu sloužil. Na konci hry čekala úspěšné luštitele v truhle u pokladny hradu odměna. Poté jsme prošli kolem Petrova, další brněnské dominanty, a přes Zelný trh jsme se kolem Staré radnice dostali zpět na náměstí Svobody. Na ulici Kobližná nás čekala další část programu, návštěva Mahenovy knihovny, která byla nedávno uvnitř upravena a zmodernizována.

Žáci 9. ročníku měli stejný program, ale začali ho v knihovně. Po jeho skončení jsme měli všichni na náměstí Svobody rozchod a každý z nás si mohl koupit něco dobrého. Ve 14 hodin jsme odjeli autobusem domů. Výlet byl fajn, měli jsme štěstí, že jsme moc nezmokli.

                                                                                                                                                      Žáci 8. třídy

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..